LIFE, THE MEANING OF LIFE, VICTORIAS THOUGHTS

Konsten att tänka rätt…

Vi människor har lätt för att isolera oss i våra tankar. När någonting positivt händer oss så talar vi gärna om det för våra medmänniskor, men när någonting negativt händer oss vill vi gärna vara tysta.

Vad beror egentligen detta på? 

I USA är det väldigt vanligt att man kontinuerligt går till en psykolog, inte bara när man mår dåligt utan för att få tala om både de positiva delarna samt de negativa. Men i Sverige förknippas psykolog med ordet ”problem”.

För att stråla på sin utsida måste man få må bra inifrån. Gör man inte det speglas det av på det yttre. Det farliga är när vi tänker så pass negativt om livet runt i kring oss att det blir en vana för oss och att inte inte kan komma ut ur det negativa mönstret.

Ett tips och en övning som jag själv brukar göra är att man sätter sig ned på en bekväm plats där man trivs. Tänker på allt bra och fint som man har gjort idag, allting som man kunnat förändra genom att göra det bättre. Att tänka elaka tankar om sig själv är tyvärr vanligt. Men alla tankar tänker om dig själv, att du är otillräcklig, ditt hår ser inte bra ut, du är en dålig människa, du är tillräckligt bra för det arbetet, du förtjänar inte det då har omkring dig. Om vi nu tar alla dessa tankarna och lägger dem i en negativ påse, knyter en rejäl knut om den och låtsas att vi hänger upp den i taket. Visst känns det bättre? Skulle du någonsin ta dessa ord ur din mun och säga det till din finaste vän? Tror inte det.

Varför utsätter vi oss själva för denna smärtan genom våra tankar? Och om någon annan säger någonting om dig som du själv tänka inom dig som tex ” Jag är ful” du skulle bli sårad, va? 

Varför är det okej att tycka detta om sig själv?

Vi är mer än tillräckligt. Och allting som du har omkring dig har du för att du förtjänar det. Du kan, du vill, du är. 

Jag brukar tänka att jag slänger ner alla mina elaka tankar i ”negativitets påsen” och sedan tar alla dessa ord och vänder på dem till positiva. Så ”Jag är inte tillräckligt snygg idag” blir istället ”Jag duger precis som jag är, jag älskar mig själv, jag är vacker”.

Många män och kvinnor där ute gör sig i ordning för andras skull, inte för deras egna.

Du är en vinnare. 

——> Sarah Brightman – Beautiful

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s